Ο κόσμος των ονείρων
Μάθε να εξηγείς τα όνειρά σου

 

Σοφία ΔΙΓΕΝΗ-ΚΟΛΙΟΤΑΣΗ
Σύμβουλος Οικογενειακών ΣχέσεωνΤα όνειρα είναι σκέψεις και εικόνες που ζούμε κατά τη διάρκεια του ύπνου
και δίνουν ένα σύνολο εσωτερικών απαντήσεων
στα καθημερινά μας εξωτερικά ερεθίσματα.

Κατά την διάρκεια του ύπνου η ψυχή μας ελευθερώνεται. Υπάρχουν όνειρα συμβολικά, προφητικά, διερευνητικά και καταλυτικά σε κάθε είδους πρόβλημα. Από ένα όνειρο που είδατε τη νύχτα μπορείτε να έχετε απαντήσεις στους προορισμούς και να γνωρίσετε το πώς λειτουργεί το υποσυνείδητό σας στο άπειρο.
Το όνειρο αποτελεί μία ψυχική και νοητική δραστηριότητα που φαίνεται ακατάστατη και μπερδεμένη καθώς εκφράζεται με οπτικές εικόνες. Οι εικόνες αυτές έγχρωμες ή ασπρόμαυρες, είναι συνδεδεμένες αποτελώντας ένα σύνολο τοποθετημένες εκτός τόπου και χρόνου.

Τα σύμβολα των ονείρων
Στα όνειρά μας κυριαρχούν πάντα ονειρικά σύμβολα, όπως: γεροντικές μορφές, γυναικείες και ανδρικές φιγούρες, παιδικά πρόσωπα, συχνά βλέπουμε ακόμα και τη σκιά μας κι άλλες φορές γυμνό τον εαυτό μας. Μπορούμε να ερμηνεύσουμε ένα - ένα ξεχωριστά αυτά τα σύμβολα.

Μορφές γέρων, γονιών, σοφών και διδασκάλων
Συμβολίζουν τον άλλο μας εαυτό. Συνήθως μας κρίνουν, μας συμβουλεύουν και προσπαθούν να μας επαναφέρουν στην τάξη. Μας προσγειώνουν στην πραγματικότητα ενώ μας φανερώνουν τα λάθη μας για τα οποία μπορεί να μας βασανίζουν τύψεις.

Γυναικείες και ανδρικές φιγούρες
Η γυναίκα στο όνειρο συμβολίζει τη γονιμότητα, τη γοητεία, την κτητικότητα και την κυριαρχία. Φανερώνει τη δυνατή πλευρά του εαυτού μας. Ο άνδρας συμβολίζει τη σιγουριά, το στήριγμα, την πλευρά της ζωής που γονιμοποιεί και δημιουργεί. Κρύβει την αναζήτηση του πάθους και αποτελεί τον πυρήνα των επιδιώξεών μας.

Παιδικές μορφές
Σημαίνουν ανασφάλεια, νευρικότητα και αυθορμητισμό αλλά και ψυχική δύναμη.


Η σκιά μας
Αν φανερώνεται συχνά στα όνειρά μας δηλώνει τον αδύνατο εαυτό μας. Συνήθως μας προκαλεί αρνητικά συναισθήματα όπως φόβο και θυμό.

Ο γυμνός μας εαυτός
Δηλώνει εσωτερική διαμάχη, άλλοτε ερωτικά ανεκπλήρωτα πάθη και κάποτε ντροπή.
Πέρα από τις μορφές που συναντάμε στα όνειρά μας υπάρχουν και τα συναισθήματα ή οι αισθητικοί και κιναισθητικοί ερεθισμοί.
Τα συναισθήματα προσδίδουν στα όνειρα το αίτιο που προκαλεί στο υποσυνείδητο τις λειτουργίες καταγραφής ή απόρριψης όσων επιδρούν θετικά ή αρνητικά στον ψυχικό μας κόσμο.
Σας δίνουμε την ευκαιρία μέσα από την στήλη του περιοδικού μας, "Ο κόσμος των ονείρων", να μας διηγηθείτε τα όνειρά σας και να σας δώσουμε μια αναλυτική ερμηνεία, που ελπίζουμε, θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα τον σκοτεινό και μυστηριώδες κόσμο του υποσυνείδητου. Συμπληρώστε την παρακάτω κάρτα ονείρου και περιγράψτε μας κάθε εικόνα που είδατε στο όνειρό σας σαν να μας μιλάτε για την ταινία που παρακολουθήσατε τελευταία.


ΚΑΡΤΑ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΟΝΕΙΡΟΥ


ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ:
 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ:  
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΟΝΕΙΡΟΥ:  
Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ:  
ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ:  
ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ - ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ:  
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ:  
Στείλτε μας συμπληρωμένη την κάρτα ανάλυσης ονείρου
με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση: sdigeni@altecnet.gr
ή ταχυδρομικά στη διεύθυνση: Ζαν Μωρέας 24, 11741 - Kουκάκι - Αθήνα