ΑΘΛΗΤΙΚΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Στο Περιστέρι το Εργομετρικό Πρόγραμμα
"Έλα στον Αθλητισμό" της COSMOTEwww.peristeri.gr

press1@ananeper.gr

Ο Δήμαρχος Περιστερίου
Ανδρέας Παχατουρίδης


Στο Περιστέρι το Εργομετρικό Πρόγραμμα
"Έλα στον Αθλητισμό" της COSMOTE


Περισσότερα από 350 παιδιά έλαβαν μέρος στο πρωτοποριακό Εργομετρικό Πρόγραμμα "ΕΛΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ" που διοργανώνεται με την υποστήριξη της COSMOTE, κατά την επίσκεψή του στο Περιστέρι, στις 30 Απριλίου και στις 2, 3 και 4 Μαΐου 2007.


Μέτρηση ταχύτητας

Στόχος του προγράμματος, που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2006, είναι να παροτρύνει παιδιά και εφήβους 9-16 ετών να ανακαλύψουν το άθλημα που τους ταιριάζει και κυρίως να κάνουν τον αθλητισμό τρόπο ζωής.

Κατά την επίσκεψη του προγράμματος στο Περιστέρι, η ειδική κινητή μονάδα βρέθηκε στο Πολυδύναμο Αθλητικό Κέντρο "ΜΑΖΑΡΑΚΗ". Στη μονάδα αυτή, εξοπλισμένη με μηχανήματα εργομέτρησης τελευταίας τεχνολογίας και στελεχωμένη με το άρτια καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό του ΤΕΦΑΑ Αθήνας (εργοφυσιολόγους και ειδικούς επιστήμονες), πραγματοποιούνται αξιόπιστες επιστημονικές μετρήσεις ταχύτητας, αντοχής, δύναμης και εκρηκτικότητας κάτω άκρων, δύναμης άνω άκρων, ευκαμψίας, καθώς και σωματομετρήσεις. Μέσω των μετρήσεων, αξιολογείται η φυσική κατάσταση των παιδιών, αναγνωρίζονται οι διατροφικές τους συνήθειες και τελικά σχηματίζεται μια ολοκληρωμένη εικόνα των αθλητικών ικανοτήτων και δυνατοτήτων των νέων, σύμφωνα με τα μοναδικά ατομικά χαρακτηριστικά του κάθε συμμετέχοντα.

Ο Πύρρος Δήμας και ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα με θαυμαστή τους

Τόσο η δημοτική αρχή Περιστερίου, όσο και ο Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών και πρεσβευτής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της COSMOTE, Πύρρος Δήμας, επισκέφθηκαν το πρόγραμμα την τρίτη ημέρα πραγματοποίησής του. "Ο ρόλος του Ολυμπιονίκη είναι να βρίσκεται κοντά στα παιδιά για να τα οδηγεί στον αθλητισμό", ανέφερε σχετικά ο Πύρρος και συνέχισε: "Στόχος του πρωτοποριακού αυτού προγράμματος είναι να γίνει ο αθλητισμός τρόπος ζωής. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να μεταφέρω στα παιδιά και τους γονείς τους μέσα από τη συμμετοχή μου στο πρόγραμμα".
Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο δημοφιλής παίκτης του Ατρομήτου, Λουτσιάνο Ντε Σόουζα, ο οποίος επιβεβαίωσε με την παρουσία του τη σημασία του προγράμματος και προέτρεψε τα παιδιά να εντάξουν τον αθλητισμό στη ζωή τους.

Το Εργομετρικό Πρόγραμμα "ΕΛΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ" εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το Νοέμβριο του 2006, με την επιστημονική υποστήριξη του Εργαστηρίου Εργοφυσιολογίας - Εργομετρίας του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Παχατουρίδης και η κ. Μαρία Μαριδάκη

Περισσότερα από 1.300 παιδιά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της COSMOTE στην πρώτη φάση του προγράμματος, που ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο του 2006, περνώντας συνολικά από έξι δήμους της Αττικής. Σύντομα ολοκληρώνεται και η δεύτερη φάση του προγράμματος, η οποία περιλαμβάνει 14 ακόμη δήμους του νομού Αττικής, ανάμεσα στους οποίους και το Περιστέρι.